Weer een hele leuke avond

20-11-2019 20:08

Met mijn hobby kom je nog eens ergens. Gisteravond was ik te gast bij de Waddinxveense Kunst Kring. Rond 60 niet-professionele kunstenaars vulden bijna alle aanwezige stoelen, maar -zoals sommigen mij vertelden- zonder een idee te hebben waar mijn lezing over zou gaan. 'De onbekende kant van de speelkaart' is toch een duidelijke titel, zou je denken. 

Voor deze gelegenheid had ik mijn presentatie aangevuld met voorbeelden van hergebruik van speelkaarten voor kunstzinnige doeleinden en andere vormen van creativiteit. Hierdoor liep het programma een kwartier uit, maar niemand had daar bezwaar tegen. Integendeel, ze waren gefascineerd door wat ze zagen en hoorden. Er werd veel gelachen maar er waren ook momenten van stilte als ontroerende vormen van hergebruik aan bod kwamen, zoals de kaarten met noodkreten die door moeders bij hun vondeling werden achtergelaten.  

Een week geleden was ik uitgenodigd bij een vrouwenvereniging in Alphen aan den Rijn. Dankzij de voorzitter had ik een bijzondere opening. Ik vertelde wat de voorzitter mij had gemaild: "Laat even weten hoe laat u denkt te arriveren, dan zal ik u opvangen". Wie mijn omvang ziet, zal beseffen dat de voorzitter aan een ernstig ongeluk is ontsnapt...